CNV: petitie voor betere voorzieningen

De vakbond CNV is een petitie gestart voor betere voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs. Door de nieuwe coronamaatregelen zijn de werkomstandigheden achteruit gegaan. “Het is idioot dat ze onderweg nergens terecht kunnen voor een hap eten en een praatje met collega’s”, vindt CNV-bestuurder Tjitze van Rijssel. 

De maatregelen

Door de nieuwe corona-maatregelen die onlangs zijn opgesteld, zitten de truckchauffeurs volgens de bond de hele dag maar in en om hun cabine. De kantines zijn immers gesloten en de wegrestaurants bieden vaak alleen afhaal-eten. Bij de tankstations kunnen de truckers wel terecht voor eten en drinken, maar zonder statafels, zittenhoeken of krukken. Daarnaast kunnen chauffeurs bij klanten en distributiecentra lang niet altijd terecht voor een sanitaire stop. Hiervoor zijn dan Dixies in de plaats neergezet, die niet altijd even hygiënisch zijn.

Het doel van de petitie

Het doel van de petitie is om de politiek te bewegen. Vakbond CNV wil dat de chauffeurs met hun chauffeurskaart naar binnen kunnen bij weg-of hotelrestaurants, waardoor ze dezelfde behandeling krijgen als de hotelgasten.

Wil jij de vrachtwagenchauffeurs steunen? Vul hier de petitie in.

Leave a comment