De benzineprijs is gestegen vanaf 1 juli. Maar staat ons nog een verhoging te wachten?

Tanken. Een onvermijdelijk ongemak waar niemand echt naar uitkijkt. Vanaf 1 juli is het duurder geworden. Maar staat ons nog een verhoging te wachten de komende tijd? 

Een liter benzine werd op 1 juli 13.8 cent duurder. Dat betekent dat je nu ongeveer 2.15 euro moet betalen per liter. Diesel stijgt met 9.9 cent per liter en lpg met 3.2 cent. Deze tarieven zijn gebaseerd op een afbouwtabel die de overheid zelf communiceert. En alsof het allemaal nog niet vervelend genoeg is, wordt dit in twee stappen uitgevoerd. Per 1 januari 2024 mag je namelijk wéér een verhoging verwachten. Als de inflatiecorrectie wordt verrekend zullen de prijzen opnieuw met een paar cent stijgen. Ook de veranderingen in de olieprijs kunnen nog gevolgen hebben voor de prijzen bij de tankstations.

Fikse tegenvaller
Helemaal vreemd is de verandering niet. Het kabinet kampt met fikse tegenvallers. Als gevolg van de stijgende rente, geeft de staat meer geld uit aan leningen. Daarnaast zijn er aanzienlijke extra uitgaven nodig voor de opvang van asielzoekers en voor compensatie aan de Groningers vanwege schade door aardbevingen. De verlaging van de accijnzen resulteerde in een jaarlijkse kostenpost van 42 miljoen euro voor de overheid.

Tip: woon je dicht bij de grens? Tank dan in Duitsland, een stuk voordeliger.

Hulp nodig?
Heb jij hulp nodig op het gebied van transportdienst, koeriersdienst of postbusservice? We helpen je er graag bij. Vul de calculator in of mail naar info@detransporters.nl.

Leave a comment