Dit zijn de 5 grootste voordelen van elektrische auto’s

Wist je dat in 2030 alle nieuwe auto’s die in Nederland worden verkocht elektrisch moeten zijn? Hiermee probeert de overheid doelstellingen uit het Klimaatakkoord te behalen om CO2-uitstoot met 49% te verlagen. Door elektrisch te gaan rijden draag je bij aan het milieu, maar ook op persoonlijk vlak heeft het voordelen. De voordelen hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

   

 1. Subsidie
  Elektrische auto’s zijn relatief duur in aanschaf, maar goedkoop in gebruik. Sinds 2020 geldt er een subsidieregeling voor nieuwe elektrische auto’s. Of je de auto koop of privé leaset maakt niet uit. Maar let op: als de pot van subsidie voor dat jaar leeg is, verschuift je aanvraag door naar volgend jaar. Op is op.
 2.  

 3. Terugkerende kosten zijn lager
  De terugkerende kosten van een elektrische auto zijn veel lager dan van een brandstofauto. Je betaalt geen wegenbelasting of aanschafbelasting, betaalt een lagere bijtelling, elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel én er zijn minder onderhoudskosten. Minder onderhoudskosten komt vooral doordat er in een elektrische auto veel minder bewegende onderdelen zitten dan in een brandstofauto. Je mist bijvoorbeeld de filters, maar er hoeft ook geen motorolie in. Daarom is een elektrische auto gemiddeld in veel situaties goedkoper. Fijn voor je portemonnee.
 4.  

 5. Veiliger
  Misschien wel het belangrijkste: de veiligheid van elektrische auto’s. Die staat er heel goed bij. Waarom? Elektrische auto’s hebben een grotere kreukelzone. De kreukelzonde is de plek die de klap opvangt in geval van een aanrijding. Daarnaast ligt het zwaartepunt lager, waardoor de auto een stabielere wegligging heeft. Dit geeft een veiliger gevoel, niet waar?
 6.  

 7. Het rijdt rustiger
  Bij een brandstofauto moet je schakelen. Bij een elektrische auto is dat niet zo, waardoor de elektrische auto weinig tot geen geluid maakt. Zo blijft de bestuurder beter gefocust onder het rijden. Dit geeft rust en je komt meer ontspannen aan op jouw bestemming.
 8.  

 9. Beter voor het milieu
  Het rijden op elektriciteit is zeer milieuvriendelijk als er gebruik wordt gemaakt van groene stroom, zoals stroom opgewekt door zonnepanelen. Elektrische auto’s kunnen op 100% schone energie rijden zonder dat er verontreinigende stoffen in onze omgeving worden uitgestoten. Dit is niet mogelijk wanneer je rijdt in een auto met een verbrandingsmotor.
   
  Leuk feitje!
  Elektrisch rijden wordt steeds toegankelijker. Daarom hebben wij overwogen om de stap te maken naar een elektrische auto. Binnenkort krijgen wij een Peugeot Partner, hoe gaaf! Benieuwd naar onze nieuwe wagen? Blijf ons dan vooral volgen.

Leave a comment