Met de vrachtwagen op pad: is Google Maps als routeplanner wel zo geschikt? En wat gebruiken wij?

Google Maps is een handige en populaire tool voor het plannen van reizen, het vinden van locaties en het navigeren voor personenauto’s. Eenvoudig te begrijpen voor zowel technische als niet-technische gebruikers. Maar is deze app ook wel zo handig voor vrachtwagenchauffeurs?

 

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Google Maps is vooral gericht op personenauto’s en biedt minder functionaliteit voor vrachtwagens. Nauwe straatjes, drukke steden en onder bruggen door met een lage doorrijhoogte? Nee, daar doet Google Maps niets op uit voor de chauffeurs.

 

Beperkingen Google Maps
Wat dus eerst een snelle oplossing leek te zijn, door gewoon een adres in te voeren in Google, kan dus zomaar een lange en dure omweg worden. Er zijn specifieke routeplanner softwares beschikbaar die wél rekening houden met beperkingen.

 

Linqo GPS Tracker & TomTom
Parkeren, tanken, navigeren, rijgedrag verbeteren en bijvoorbeeld boetes voorkomen? Dat kan met Linqo. Een betaald programma dat je zowel op de computer als in een app kunt gebruiken. Onze vrachtwagenchauffeurs kunnen het programma gebruiken, maar om te navigeren werken ze allemaal met een TomTom. Met de TomTom vermijden de chauffeurs bijvoorbeeld lage bruggen en wegen waar je met de vrachtwagen niet in mag.

Via de Linqo app kunnen de planners in ons bedrijf de vrachtwagenchauffeurs volgen. Snelle en gunstige routes plannen en kijken hoe lang een chauffeur erover doet om van A naar B te komen. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met mogelijke vertragingen overweg. Daarnaast is Linqo efficiënt en eenvoudig. Helemaal af te stemmen op jouw wensen, dankzij flexibele oplossingen zoals een geavanceerd transportprogramma.

Frits: “Wij kiezen bewust niet voor Google Maps door de vele beperkingen. De combinatie Linqo en TomTom bevalt ons prima. Via de app kunnen wij de chauffeurs volgen en zien waar ze zijn. Wat is de juiste laad/los plaats? Is er een nieuwe route nodig? Dat zoeken we voor ze uit mocht dat nodig zijn.”

 

Hulp nodig?
Dit was een leuk kijkje achter de schermen hoe onze vrachtwagenchauffeurs en planners te werk gaan. Weg met Google Maps, hallo Linqo en TomTom. Heb jij hulp nodig op het gebied van transportdienst, koeriersdienst of postbusservice? We helpen je er graag bij. Vul de calculator in of mail naar info@detransporters.nl.

Leave a comment